ترابيزه

الترابيزة أو الطربيزة أو الطرابيزة (نطق: /tɑrɑˈbeːzɑ/; بالقبطى: ⲧⲣⲁⲡⲉⲍⲁ ترابيزة، من اليونانى: Τραπέζι  Trapézi; بالانجليزى: Table) عبارة عن شكل من اشكال العفش (الأثاث) اللى بيبقى موجود فى البيوت و المكاتب, بتبقى غالبا مسطحه من فوق و متدعمه و واقفه من تحت باربع رجلين. اسمها بالقبطي ترابيزة ⲧⲣⲁⲡⲉⲍⲁ (من اليوناني Τραπέζι) أو فرشة ⲫⲟⲣϣⲓ (من الديموطيقي prḫ ف-ر-ش بمعنى يفرش stretch out).

ترابيزة و كراسى لاتنين.

استخدامتعديل

الترابيزة بتستخدم فى حاجات كتير زى حط الاكل عليها و حط الورق او حط اى حاجه عليها. الترابيزة غالبا بتبقى موجود معها كراسى بيتقعد عليه و غالبا بيبقى فى طول مضبوط للترابيزة عشان اللى قاعد بيبقى مرتاح و هو بيستخدم الحاجه المحطوطه على الترابيزة.

انواعتعديل

الترابيزات بتبقى معموله من الخشب او المعادن او البلاستيك او الازاز. الترابيزة كمان ممكن تتحط عليها فزات و مفارش و ازاز للزينه كنوع من انواع الديكور اللى بيحلى شكل الغرفة. الترابيزة مش متحدده بشكل معين ممكن تبقى مدوره او مستطيله.

اصلتعديل

كلمة ترابيزة بتعتبر من التأثيرات اللغه اليونانى فى المصرى.

شوف كمانتعديل