هذه قائمه بالبلدان و اقاليم تبعية حسب السكان مع تضمينها ضمن القائمه بمعيار ايزو 3166-1. تستند الارقام المستخدمه فى دى القائمه الى احدث تقدير او توقعات[1] من قِبل هيئه الاحصاء الوطنيه عند توفرها، ويتم تقريبها عادةً.

الدول والتبعيات حسب عدد السكان

تعديل

ملاحظة: كل الاقاليم التابعه والبلاد التى تشكل جزءاً من دول ذات سياده تظهر بالخط المائل.

الترتيب البلد
(او اقليم تابع)
عدد السكان تاريخ الاحصائية نسبه السكان من
العالم
المصدر
1   الصين[ملاحظة 1] غلط تعبيري: عامل < مش متوقع 19 يوليه, 2024 غلط تعبيري:علامة الترقيم "{" مش متعرف عليها% العداد الرسمى للسكان
2   الهند غلط تعبيري: عامل < مش متوقع 19 يوليه, 2024 غلط تعبيري:علامة الترقيم "{" مش متعرف عليها% العداد الرسمى للسكان
3   امريكا[ملاحظة 2] غلط تعبيري: عامل < مش متوقع 19 يوليه, 2024 غلط تعبيري:علامة الترقيم "{" مش متعرف عليها% العداد الرسمى للسكان
4   اندونيسيا 266،911،900 3.06% الاسقاط السنوى الرسمي
5   البرازيل غلط تعبيري: عامل < مش متوقع 19 يوليه, 2024 غلط تعبيري:علامة الترقيم "{" مش متعرف عليها% العداد الرسمى للسكان
6   باكستان غلط تعبيري: عامل < مش متوقع 19 يوليه, 2024 غلط تعبيري:علامة الترقيم "{" مش متعرف عليها% العداد الرسمى للسكان
7   نايجيريا 206,139,589 1 يونيو، 2022 2.31% العداد الرسمى للسكان
8   بنغلاديش غلط تعبيري: عامل < مش متوقع 19 يوليه, 2024 غلط تعبيري:علامة الترقيم "{" مش متعرف عليها% العداد الرسمى للسكان
9   روسيا[ملاحظة 3] 147،190،000 15 اكتوبر، 2021 1.68% العداد الرسمى للسكان
10   المكسيك 126،577،691 1 يوليو، 2019 1.45% الاسقاط السنوى الرسمي
11   اليابان 126،150،000 1 سبتمبر، 2019 1.45% التقدير المؤقت الشهري
12   الفيليبين 118,040,300 19 يوليه, 2024 1.35% العداد الرسمى للسكان
13   اثيوبيا 120،347،694 22 ابريل، 2022 1.13% الاسقاط السنوى الرسمي
14   مصر غلط تعبيري: عامل < مش متوقع 19 يوليه, 2024 غلط تعبيري:علامة الترقيم "{" مش متعرف عليها% العداد الرسمى للسكان
15   Vietnam 96،208،984 1 ابريل، 2019 1.1% نتيجه التعداد الاوليه سنة 2019
16   جمهورية كونجو الديموقراطيه 86،790،567 1 يوليو، 2019 1% اسقاط الامم المتحده
17   المانيا 83،073،100 30 يونيو، 2019 0.95% التقدير الرسمي
18   ايران غلط تعبيري: عامل < مش متوقع 19 يوليه, 2024 غلط تعبيري:علامة الترقيم "{" مش متعرف عليها% العداد الرسمى للسكان
19   Turkey [2][3] 84.680.273 31 ديسمبر، 2021 0.94% التقدير السنوى الرسمي
20   فرنسا[ملاحظة 4] 67،055،000 1 سبتمبر، 2019 0.77% التقدير السنوى الشهري
21   المملكه المتحده[ملاحظة 5] 66،435،600 30 يونيو، 2018 0.76% التقدير السنوى الرسمي
22   تايلاندا غلط تعبيري: عامل < مش متوقع قالب:شهر حالى 19، 2024 غلط تعبيري: عامل < مش متوقع% العداد الرسمى للسكان
23   ايطاليا 60،278،616 31 مايو 2019 0.69% التقدير السنوى الشهري
24   جنوب افريقيا 58،775،022 1 يوليو، 2019 0.67% التقدير السنوى الرسمي
25   تنزانيا

[ملاحظة 6]

55،890،747 1 يوليو، 2019 0.64% الاسقاط السنوى الرسمي
26   ميانمار 54،339،766 1 يوليو، 2019 0.62% الاسقاط السنوى الرسمي
27   كينيا 52،573،973 1 يوليو، 2019 0.6% اسقاط الامم المتحده
28   كوريا الجنوبيه 51،811،167 1 يوليو، 2019 0.59% التقدير السنوى الرسمي
29   كولومبيا 48،258،494 30 يونيو، 2018 0.55% نتيجه تعداد 2018 المعدلة
30   اسبانيا 46،934،632 1 يناير، 2019 0.54% التقدير الرسمي
31   الجزائر 45،095،600 يناير 7، 2022 0.5% الاسقاط السنوى الرسمي؛ worldometer
32   ارجنتين 44،938،712 1 يوليو، 2019 0.52% الاسقاط السنوى الرسمي
33   السودان غلط تعبيري: عامل < مش متوقع قالب:شهر حالى 19، قالب:سنه حاليه غلط تعبيري: عامل < مش متوقع% العداد الرسمى للسكان
34   العراق 46,017,058 3 يناير، 2024 0.45% الاسقاط السنوى الرسمي
35   اوكرانيا[ملاحظة 7] 41،976،189 1 سبتمبر، 2019 0.48% التقدير السنوى الشهري
36   أوغندا 40،006،700 1 يوليو، 2019 0.46% الاسقاط السنوى الرسمي
37   بولاندا 38،386،000 30 يونيو، 2019 0.44% التقدير الرسمي
38   كندا غلط تعبيري: عامل < مش متوقع 19 يوليه, 2024 غلط تعبيري:علامة الترقيم "{" مش متعرف عليها% العداد الرسمى للسكان
39   المغرب[ملاحظة 8] 36,843,900 19 يوليه, 2024 0.423% العداد الرسمى للسكان
40   السعودية 34،218،169 1 يوليو، 2019 0.39% التقدير الرسمي
41   اوزبيكيستان غلط تعبيري: عامل < مش متوقع قالب:شهر حالى 19، قالب:سنه حاليه غلط تعبيري: عامل < مش متوقع% العداد الرسمى للسكان
42   ماليزيا غلط تعبيري: عامل < مش متوقع 19 يوليه, 2024 غلط تعبيري:علامة الترقيم "{" مش متعرف عليها% العداد الرسمى للسكان
43   افغانستان 32،225،560 1 يوليو، 2019 0.37% التقدير السنوى الرسمي
44   فنزويلا 32،219،521 30 يونيو، 2019 0.37% الاسقاط السنوى الرسمي
45   بيرو 32،131،400 30 يونيو، 2019 0.37% الاسقاط السنوى الرسمي
46   جانا 30،280،811 1 يوليو، 2019 0.35% الاسقاط الرسمي
47   انجولا 30،175،553 1 يوليو، 2019 0.35% الاسقاط الرسمي
48   نيبال 29،609،623 1 يوليو، 2019 0.34% الاسقاط السنوى الرسمي
49   اليمن 29،161،922 1 يوليو، 2019 0.33% اسقاط الامم المتحده
50   موزمبيق 28،571،310 1 يوليو، 2019 0.33% الاسقاط الرسمي
51   ساحل العاج 25،823،071 1 يوليو، 2019 0.3% الاسقاط الرسمي
52   مدغشقر 25،680،342 18 مايو، 2018 0.29% نتيجه تعداد 2019 المؤقتة
53   اوستراليا غلط تعبيري: عامل < مش متوقع 19 يوليه, 2024 غلط تعبيري:علامة الترقيم "{" مش متعرف عليها% العداد الرسمى للسكان
54   كوريا الشماليه 25،450،000 1 يوليو، 2019 0.29% الاسقاط السنوى الرسمي
55   الكاميرون 24،348،251 1 يوليو، 2019 0.28% الاسقاط السنوى الرسمي
  تايوان[ملاحظة 9] 23،593،794 31 اغسطس، 2019 0.27% التقدير السنوى الشهري
56   نيجر 22،314،743 1 يوليو، 2019 0.26% الاسقاط السنوى الرسمي
57   Ceylon 21،803،000 1 يوليو، 2019 0.25% التقدير الرسمي
58   بوركينا فاسو 20،870،060 1 يوليو، 2019 0.24% الاسقاط السنوى الرسمي
59   مالي 19،973،000 1 يوليو، 2019 0.23% الاسقاط السنوى الرسمي
60   رومانيا 19،405،156 1 يناير، 2019 0.22% التقدير السنوى الرسمي
61   تشيلى 19،107،216 1 يوليو، 2019 0.22% الاسقاط السنوى الرسمي
62   كازاخستان غلط تعبيري: عامل < مش متوقع قالب:شهر حالى 19، قالب:سنه حاليه غلط تعبيري: عامل < مش متوقع% العداد الرسمى للسكان
63   مالاوى 17،563،749 سبتمبر 3، 2018 0.2% نتيجه تعداد 2018 الاولية
64   زامبيا 17،381،168 1 يوليو، 2019 0.2% الاسقاط السنوى الرسمي
65   نيديرلاند غلط تعبيري: عامل < مش متوقع 19 يوليه, 2024 غلط تعبيري:علامة الترقيم "{" مش متعرف عليها% العداد الرسمى للسكان
66   Ecuador غلط تعبيري: عامل < مش متوقع 19 يوليه, 2024 غلط تعبيري:علامة الترقيم "{" مش متعرف عليها% العداد الرسمى للسكان
67   سوريا 17،070،135 1 يوليو، 2019 0.2% اسقاط الامم المتحده
68   سينيجال 16،209،125 1 يوليو، 2019 0.19% الاسقاط السنوى الرسمي
69   تشاد 15،692،969 1 يوليو، 2019 0.18% الاسقاط السنوى الرسمي
70   الصومال[ملاحظة 10] 15،442،905 1 يوليو، 2019 0.18% اسقاط الامم المتحده
71   كامبوديا 15،288،489 مارس 3، 2019 0.18% نتيجه التعداد الاوليه سنة 2019
72   زيمبابوى 15،159،624 1 يوليو، 2019 0.17% الاسقاط السنوى الرسمي
73   جواتيمالا 14،901،286 يوليو 23، 2018 0.17% نتائج التعداد سنة 2018
74   جنوب السودان 12،778،250 1 يوليو، 2019 0.15% الاسقاط السنوى الرسمي
75   رواندا 12،374،397 1 يوليو، 2019 0.14% الاسقاط الرسمى السنوي
76   جينيا 12،218،357 1 يوليو، 2019 0.14% الاسقاط الرسمي
77   بينين 11،733،059 1 يوليو، 2019 0.13% الاسقاط الرسمى السنوي
78   هاييتى 11،577،779 1 يوليو، 2019 0.13% الاسقاط السنوى الرسمي
79   تونس 11،551،448 1 يوليو، 2018 0.13% التقدير الرسمي
80   بلجيكا 11،485،729 1 اغسطس، 2019 0.13% التقدير السنوى الشهري
81   بوليفيا 11،469،896 1 يوليو، 2019 0.13% الاسقاط الرسمى السنوي
82   كوبا 11،209،628 31 ديسمبر، 2018 0.13% التقدير السنوى الرسمي
83

  بوروندي

10،953،317 1 يوليو، 2019 0.13% الاسقاط السنوى الرسمي
84   اليونان 10،741،165 1 يناير، 2018 0.12% التقدير الرسمي
85   تشيكيا 10،668،641 30 يونيو، 2019 0.12% التقدير ربع سنوى الرسمي
86   الاردن غلط تعبيري: عامل < مش متوقع 19 يوليه, 2024 غلط تعبيري:علامة الترقيم "{" مش متعرف عليها% العداد الرسمى للسكان
87   جمهورية الدومينيكان 10،358،320 1 يوليو، 2019 0.12% الاسقاط الرسمي
88   السويد 10،302،984 31 اغسطس، 2019 0.12% التقدير الرسمى الشهري
89   بورتوجال 10،276،617 31 ديسمبر، 2018 0.12% التقدير السنوى الرسمي
90   اذيربايجان 10،027،874 1 اغسطس، 2019 0.12% التقدير الرسمي
91   المجر 9،772،756 1 يناير، 2019 0.11% التقدير الرسمي
92   الامارات 9،770،529 1 يوليو، 2019 0.11% اسقاط الامم المتحده
93   بيلاروس 9،456،200 1 يوليو، 2019 0.11% التقدير ربع سنوى الرسمي
94   هوندوراس 9،158،345 1 يوليو، 2019 0.11% الاسقاط السنوى الرسمي
95   تاجيكيستان 9،127،000 1 يناير، 2019 0.1% التقدير الرسمي
96   اسرائيل غلط تعبيري: عامل < مش متوقع 19 يوليه, 2024 غلط تعبيري:علامة الترقيم "{" مش متعرف عليها% العداد الرسمى للسكان
97   النمسا 8،877،036 1 يوليو، 2019 0.1% Quarterly provisional figure
98   بابوا نيو جينيا 8،558،800 1 يوليو، 2018 0.1% التقدير السنوى الرسمي
99   سويسرا 8،570،146 30 يونيو، 2019 0.1% Official provisional figure
100   سييراليون 7،901،454 1 يوليو، 2019 0.091% الاسقاط السنوى الرسمي
101   توجو 7،538،000 1 يوليو، 2019 0.086% الاسقاط السنوى الرسمي
  هونج كونج (الصين) 7،524،100 30 يونيو، 2019 0.086% التقدير الرسمي
102   باراجواى 7،152،703 1 يوليو، 2019 0.082% الاسقاط السنوى الرسمي
103   لاوس 7،123،205 1 يوليو، 2019 0.082% الاسقاط السنوى الرسمي
104   بلجاريا 7،000،039 31 ديسمبر، 2018 0.08% التقدير الرسمي
105   صيربيا[ملاحظة 11] 6،963،764 1 يناير، 2019 0.08% التقدير السنوى الرسمي
106   لبنان 6،855،713 1 يوليو، 2019 0.079% اسقاط الامم المتحده
107   ليبيا 6،777،452 1 يوليو، 2019 0.078% اسقاط الامم المتحده
108   السلفادور 6،704،864 1 يوليو، 2019 0.077% الاسقاط السنوى الرسمي
109   نيكاراجوا 6،460،411 30 يونيو، 2018 0.074% التقدير الرسمي
110   كيرجيزستان 6،389،500 1 يناير، 2019 0.073% التقدير الرسمي
111   تركمنستان 5،942،089 1 يوليو، 2019 0.068% اسقاط الامم المتحده
112   Denmark 5،814،461 1 يوليو، 2019 0.067% التقدير ربع سنوى الرسمي
113   سينجابوره 5،703،600 30 يونيو، 2019 0.065% التقدير الرسمي
114   فينلاندا 5،524،387 31 اغسطس، 2019 0.063% التقدير الرسمى الشهري
115   افريقيا الوسطى 5،496،011 1 يوليو، 2019 0.063% الاسقاط السنوى الرسمي
116   سلوفاكيا 5،450،017 31 مارس، 2019 0.063% التقدير الرسمي
117   جمهورية الكونجو 5،380،508 1 يوليو، 2019 0.062% اسقاط الامم المتحده
118   النرويج 5،345،599 1 يوليو، 2019 0.061% التقدير ربع سنوى الرسمي
119   كوستاريكا 5،058،007 30 يونيو، 2019 0.058% الاسقاط السنوى الرسمي
120   نيوزيلندا غلط تعبيري: عامل < مش متوقع 19 يوليه, 2024 غلط تعبيري:علامة الترقيم "{" مش متعرف عليها% العداد الرسمى للسكان
  فلسطين 4،976،684 1 يوليو، 2019 0.057% الاسقاط السنوى الرسمي
121   Ireland 4،921،500 1 ابريل، 2019 0.056% التقدير الرسمي
122   سلطنة عمان 4,725,604 29 يونيو، 2022 0.054% التقدير الرسمي
123   ليبيريا 4،475،353 1 يوليو، 2019 0.051% الاسقاط الرسمي
124   الكويت 4،420،110 1 يناير، 2019 0.051% التقدير السنوى الرسمي
125   باناما 4،218،808 1 يوليو، 2019 0.048% الاسقاط السنوى الرسمي
126   كرواتيا 4،130،304 1 يوليو، 2019 0.047% اسقاط الامم المتحده
127   موريتانيا 4،077،347 1 يوليو، 2019 0.047% الاسقاط السنوى الرسمي
128   جورجيا[ملاحظة 12] 3،723،500 1 يناير، 2019 0.043% التقدير السنوى الرسمي
129   اوروجواى 3،518،552 30 يونيو، 2019 0.04% الاسقاط السنوى الرسمي
130   اريتريا 3،497،117 1 يوليو، 2019 0.04% اسقاط الامم المتحده
131   البوسنه و الهرسك 3،301،000 1 يوليو، 2019 0.038% اسقاط الامم المتحده
132   مونجوليا غلط تعبيري: عامل < مش متوقع قالب:شهر حالى 19، قالب:سنه حاليه غلط تعبيري: عامل < مش متوقع% العداد الرسمى للسكان
  پويرتو ريكو (الولايات المتحدة) 3،195،153 1 يوليو، 2018 0.037% التقدير الرسمي
133   ارمينيا 2،961،600 30 يونيو، 2019 0.034% التقدير ربع سنوى الرسمي
134   البانيا 2،862،427 1 يناير، 2019 0.033% التقدير السنوى الرسمي
135   ليتوانيا 2،793،722 1 سبتمبر، 2019 0.032% التقدير السنوى الشهري
136   QAT 2،747،282 سبتمبر 30، 2019 0.032% التقدير السنوى الشهري
137   جامايكا 2،726،667 31 ديسمبر، 2018 0.031% التقدير الرسمي
138   مولدوڤا[ملاحظة 13] 2،681،735 1 يناير، 2019 0.031% التقدير الرسمي
139   ناميبيا 2،458،936 1 يوليو، 2019 0.028% الاسقاط الرسمي
140   GAM 2،347،706 1 يوليو، 2019 0.027% اسقاط الامم المتحده
141   بوتسوانا 2،338،851 1 يوليو، 2019 0.027% الاسقاط السنوى الرسمي
142   جابون 2،172،579 1 يوليو، 2019 0.025% اسقاط الامم المتحده
143   سلوفينيا 2،084،301 1 ابريل، 2019 0.024% التقدير الرسمي
144   North Macedonia 2،077،132 31 ديسمبر، 2018 0.024% التقدير الرسمي
145   ليسوتو 2،007،201 ابريل 10، 2016 0.023% نتيجه تعداد 2016
146   لاتفيا 1،911،200 1 سبتمبر، 2019 0.022% التقدير السنوى الشهري
  كوسوفو[ملاحظة 14] 1،795،666 31 ديسمبر، 2018 0.021% التقدير السنوى الرسمي
147   جينيا بيساو 1،604،528 1 يوليو، 2019 0.018% الاسقاط السنوى الرسمي
148   البحرين 1،543،300 1 يوليو، 2019 0.018% الاسقاط السنوى الرسمي
149   تيمور الشرقيه 1،387،149 1 يوليو، 2019 0.016% الاسقاط السنوى الرسمي
150   ترينيداد و توباجو 1،359،193 30 يونيو، 2018 0.016% التقدير الرسمي
151   جينيا الاستوائيه 1،358،276 1 يوليو، 2018 0.016% التقدير الرسمي
152   استونيا 1،324،820 1 يناير، 2019 0.015% التقدير الرسمي
153   موريشيوس 1،265،985 1 يوليو، 2019 0.015% التقدير الرسمي
154   سوازيلاندا 1،093،238 11 مايو، 2017 0.013% Official census result
155   جيبوتى 1،078،373 1 يوليو، 2019 0.012% الاسقاط السنوى الرسمي
156   فيچى 884،887 سبتمبر 17، 2017 0.01% Official census result
157   جزر القمر 873،724 1 يوليو، 2019 0.01% التقدير الرسمي
158   قبرص 864،200 31 ديسمبر، 2017 0.01% التقدير السنوى الرسمي
159   جيانا 782،766 1 يوليو، 2019 0.009% اسقاط الامم المتحده
160   بوتان 741،672 1 يوليو، 2019 0.0085% الاسقاط السنوى الرسمي
161   جزر سولومون 680،806 1 يوليو، 2019 0.0078% الاسقاط السنوى الرسمي
  ماكاو (الصين) 672،000 30 يونيو، 2019 0.0077% التقدير ربع سنوى الرسمي
162   مونتينيجرو 622،359 1 يناير، 2018 0.0071% التقدير الرسمي
163   لوكسيمبورج 613،894 1 يناير، 2019 0.007% التقدير الرسمي
  الصحرا الغربيه[ملاحظة 15] 582،463 1 يوليو، 2019 0.0067% اسقاط الامم المتحده
164   سورينام 581،372 1 يوليو، 2019 0.0067% اسقاط الامم المتحده
165   الرأس الأخضر 550،483 1 يوليو، 2019 0.0063% الاسقاط السنوى الرسمي
166   مالطا 493،559 31 ديسمبر، 2018 0.0057% التقدير الرسمي
  ترانسنيستريا[ملاحظة 16] 469،000 1 يناير، 2018 0.0054% التقدير الرسمي
167   بروناى 442،400 1 يوليو، 2018 0.0051% التقدير الرسمي
168   بيليز 408،487 1 يوليو، 2019 0.0047% التقدير الرسمي
169   باهاماس 385،340 1 يوليو، 2019 0.0044% الاسقاط السنوى الرسمي
170   جزر المالديف 374،775 31 ديسمبر، 2018 0.0043% التقدير السنوى الرسمي
171   ايسلاندا 360،390 30 يونيو، 2019 0.0041% التقدير ربع سنوى الرسمي
  قبرص الشماليه[ملاحظة 17] 351،965 31 ديسمبر، 2017 0.004% التقدير الرسمي
172   فانواتو 304،500 1 يوليو، 2018 0.0035% التقدير السنوى الرسمي
173   باربيدوس 287،025 1 يوليو، 2019 0.0033% اسقاط الامم المتحده
  نيو كاليدونيا

(فرنسا)

282،200 1 يناير، 2018 0.0032% التقدير السنوى الرسمي
  بولينيزيا الفرنساويه (فرنسا) 275،918 اغسطس 17، 2017 0.0032% 2017 census results
  Abkhazia

[ملاحظة 18]

244،832 1 يناير، 2018 0.0028% التقدير الرسمي
174   ساوتومى وبرنسيبى 201،784 1 يوليو، 2018 0.0023% التقدير الرسمي
175   ساموا 200،874 1 يوليو، 2019 0.0023% الاسقاط الرسمي
176   سانت لوسيا 178،696 1 يوليو، 2018 0.002% التقدير السنوى الرسمي
  جوام (الولايات المتحدة) 172،400 1 يوليو، 2018 0.002% التقدير السنوى الرسمي
  كوراساو (مملكه هولندا) 158،665 1 يناير، 2019 0.0018% التقدير السنوى الرسمي
  جمهوريه مرتفعات قره باغ[ملاحظة 19] 148،000 1 يناير، 2019 0.0017% التقدير السنوى الرسمي
177   كيريباتى 120،100 1 يوليو، 2018 0.0014% التقدير السنوى الرسمي
  اروبا (مملكه هولندا) 112،309 31 مارس، 2019 0.0013% التقدير ربع سنوى الرسمي
178   جرينادا 112،003 1 يوليو، 2019 0.0013% اسقاط الامم المتحده
179   سانت فينسينت و الجرينادينز 110،608 1 يوليو، 2019 0.0013% التقدير الرسمي
  جيرزي

(المملكه المتحدة)

106،800 31 ديسمبر، 2018 0.0012% التقدير الرسمي
  جزر العذراء الأمريكية
 (الولايات المتحدة)
104،578 1 يوليو، 2019 0.0012% اسقاط الامم المتحده
180   مايكرونيزيا 104،468 1 يوليو، 2019 0.0012% الاسقاط السنوى الرسمي
181   تونجا 100،651 30 نوفمبر، 2016 0.0012% نتيجه تعداد 2016
182   سيشيل 97،625 30 يونيو، 2019 0.0011% التقدير الرسمي
183   انتيجا و باربودا 96،453 1 يوليو، 2019 0.0011% الاسقاط السنوى الرسمي
  جزيرة مان

(المملكه المتحدة)

83،314 ابريل 24، 2016 0.001% نتيجه تعداد 2016
184   اندورا 76،177 31 ديسمبر، 2018 0.0009% التقدير الرسمي
185   دومينيكا 71،808 1 يوليو، 2019 0.0008% اسقاط الامم المتحده
 جزر كايمان (المملكه المتحدة) 65،813 31 ديسمبر، 2018 0.00075% التقدير الرسمي
  برمودا (المملكه المتحدة) 64،027 1 يوليو، 2019 0.00073% الاسقاط السنوى الرسمي
  غيرنزي

(المملكه المتحدة)

62،754 سبتمبر 30، 2018 0.00072% التقدير الرسمي
  ساموا الامريكيه (الولايات المتحدة) 56،700 1 يوليو، 2018 0.00065% التقدير السنوى الرسمي
  جزر ماريانا الشمالية

(الولايات المتحدة)

56،200 1 يوليو، 2018 0.00064% التقدير السنوى الرسمي
  جرينلاند (الدنمارك) 56،225 1 يوليو، 2019 0.00064% التقدير الرسمي
186   جزر مارشال 55،500 1 يوليو، 2018 0.00064% التقدير السنوى الرسمي
  اوسيتيا الجنوبيه[ملاحظة 20] 53،532 اكتوبر 15، 2015 0.00061% نتيجه التعداد الاوليه سنة 2015
187   سانت كيتس و نيڤيس 52،823 1 يوليو، 2019 0.0006% اسقاط الامم المتحده
  جزر فارو (الدنمارك) 52،122 اغسطس 1، 2019 0.0006% التقدير السنوى الشهري
  جزر تيركس و سايكوس

(المملكه المتحدة)

41،369 1 يوليو، 2018 0.00047% التقدير الرسمي
  Sint Maarten

(مملكه هولندا)

40،614 1 يناير، 2018 0.00047% التقدير الرسمي
188   ليختنشتاين 38،380 31 ديسمبر، 2018 0.00044% التقدير النصف سنوى الرسمي
189   موناكو 38،300 31 ديسمبر، 2018 0.00044% التقدير السنوى الرسمي
  تجمع سان مارتين (فرنسا) 35،746 1 يناير، 2016 0.00041% التقدير الرسمي
  جبل طارق

(المملكه المتحدة)

33،701 1 يوليو، 2019 0.00039% اسقاط الامم المتحده
190   سان مارينو 33،524 اغسطس 31، 2019 0.00038% التقدير الرسمى الشهري
  British Virgin Islands

(المملكه المتحدة)

30،030 1 يوليو، 2019 0.00034% اسقاط الامم المتحده
191   بالاو 17،900 1 يوليو، 2018 0.00021% التقدير السنوى الرسمي
  جزر كوك (نيوزيلندا) 15،200 1 يوليو، 2018 0.00017% التقدير السنوى الرسمي
  انجويلا (المملكه المتحدة) 14،869 1 يوليو، 2019 0.00017% اسقاط الامم المتحده
  والس وفوتونا

(فرنسا)

11،700 1 يوليو، 2018 0.00013% التقدير السنوى الرسمي
192   ناورو 11،000 1 يوليو، 2018 0.00013% التقدير السنوى الرسمي
193   توڤالو 10،200 1 يوليو، 2018 0.00012% التقدير السنوى الرسمي
  سان بارتيلمي

(فرنسا)

9،793 1 يناير، 2016 0.00011% التقدير الرسمي
  سان بيير وميكلون (فرنسا) 6،008 1 يناير، 2016 0.000069% التقدير الرسمي
  سانت هيلانه واسينشين وتريستان دا كونا (المملكه المتحدة) 5،633 فبراير 7، 2016 0.000065% نتيجه تعداد 2016
  مونتسيرات
 (المملكه المتحدة)
4،989 1 يوليو، 2019 0.000057% اسقاط الامم المتحده
  جزر فوكلاند (المملكه المتحدة) 3،198 9 اكتوبر، 2016 0.000037% نتيجه تعداد 2016
  Christmas Island

(استراليا)

1،928 30 يونيو، 2018 0.000022% التقدير الرسمي
  جزيرة نورفولك

(استراليا)

1،756 30 يونيو، 2018 0.000020% التقدير الرسمي
  نييوي

(نيوزيلندا)

1،520 1 يوليو، 2018 0.000017% التقدير السنوى الرسمي
  توكيلاو (نيوزيلندا) 1،400 1 يوليو، 2018 0.000016% التقدير السنوى الرسمي
194   مدينة الڤاتيكان 799 1 يوليو، 2019 0.00009% اسقاط الامم المتحده
  جزر كوكوس (استراليا) 538 30 يونيو، 2018 0.0000062% التقدير الرسمي
  جزر بيتكيرن

(المملكه المتحدة)

50 1 يناير، 2019 0.00000057% التقدير الرسمي

انظر ايض

تعديل

مُلاحظات

تعديل
  1. يشير تعداد سكان الصين الى تعداد سكان بر الصين الرئيسى، باستثناء مناطق جمهوريه الصين الشعبيه الاداريه الخاصه فى هونج كونج وماكاو، والتى رجعت الاولى الى السياده الصينيه فى 1 يوليه 1997 والاخيره فى 20 ديسمبر 1999.
  2. Population of the قائمه الولايات والمناطق الامريكية وthe واشينطون.
  3. تشمل جمهوريه القرم وسيفاستوبول، المناطق الاداريه فى شبه جزيره القرم التى تحتلها روسيا. وتعتبر الحكومه الاوكرانيه ومعظم دول العالم الاخرى شبه جزيره القرم جزء من الاراضى الاوكرانية.
  4. تعداد السكان للـ18 منطقه فرنسية. Excluding Overseas Territories وCollectivities: بولينزيا الفرنسية، كاليدونيا الجديدة، اراض فرنسيه جنوبيه وانتارتيكية، جزيره كليبرتون، سان بارتيلمى، تجمع سان مارتين، سان بيير وميكلون و واليس وفوتونا.
  5. Excluding the 14 اقاليم ما بعد البحار البريطانية و 3 ملحقات التاج البريطانى shown separately. {{cite web}}: Empty citation (help)
  6. Including زنجبار. {{cite web}}: Empty citation (help)
  7. Excluding the جمهوريه القرم ذاتيه الحكم وCity of سيفاستوبول، Ukraine's administrative areas on the القرم which are disputed with وde facto administered by Russia. However includes all territory in the دونباس region where there are ongoing insurgencies by separatist forces.
  8. باستثناء تعداد سكان النزاع الاقليمى الخاصّ بـالصحرا الغربيه (الجمهوريه العربيه الصحراويه الديمقراطية).
  9. تايوان (Republic of China) also includes the minor islands of كنمن، خطأ: الوظيفة "get" غير موجودة.، بسكادورز، etc. The UN الصين والامم المتحده the تايوان (تايوان) as a دوله ذات سيادة.
  10. Includes صوماليلاند.
  11. Excludes كوسوفو.
  12. Excludes ابخازيا (242،862، census 2011) و اوسيتيا الجنوبيه (53،559، census 2015).
  13. Excludes ترانسنيستريا.
  14. قالب:ملحوظه كوسوفو
  15. Administration is split between المغرب وthe الجمهوريه العربيه الصحراويه الديمقراطية، both of which claim the entire territory.
  16. De facto independent، de jure part of مولدوڤا.
  17. De facto independent، de jure part of قبرص.
  18. قالب:ابخازيا ملاحظه
  19. De facto independent، de jure part of اذربيجان.
  20. قالب:اوسيتيا الجنوبيه-ملاحظه


المراجع

تعديل
  1. {{cite journal}}: Empty citation (help)
  2. {{cite web}}: Empty citation (help)
  3. {{cite web}}: Empty citation (help)


خطأ: الوظيفة "hPortal" غير موجودة.


قالب:بذره احصاء